Posteljina od lana i organskog pamuka

Posteljina od lana i organskog pamuka

U direktnom kontaktu sa spavačem, posteljina doprinosi udobnosti spavanja i zadovoljstvu koje pruža odlazak u krevet.

Linija proizvoda posteljine Revolana nudi oprani lan, za topao senzualni kontakt i perkal zbog svoje mekoće i besprekornog izgleda vrednog najvećih hotela.

Posteljina od čistog opranog lana

Posteljina od lana, van vremenski komfor.
Posteljina od lana, van vremenski komfor.

Ekološko vlakno

Sveže ili toplo, uvek ugodno.
Sveže ili toplo, uvek ugodno.

Lan je plemenita tkanina. Njegova istorija je blisko povezana sa ljudskom. Pronađeni su fragmenti lanenog vlakana koji datiraju od 40.000 pne. Uzgoj lana zahteva malo azota i minimalno fitosanitarnog tretmana. Ne postoji lan koji je GMO. Lan, čak i neorganski, je ekološki usev. Da bi se od biljke lana napravilo predivo, potrebni procesi su prirodni (sušenje), a zatim mehanički (močenje). Uzgoj lana, kao njegova transformacija, su malo zahtevni po pitanju utroška vode i energije, a tkanina je neuporedivog dodira, vrlo prijatna. Lan je elegantna tkanina, otporna i vrlo izdržljiva.

Pažljivo odabrano zagarantovano poreklo

Iako su Evropa, a naročito Francuska, prvi proizvođači dugovlaknastog lana u svetu, skoro sve predionice lana su zatvorene. Poslednje predionice u Evropi nalaze se u Poljskoj i u Mađarskoj. Danas se laneno platno uglavnom pravi u Kini. Mi smo se odlučili za lan koji je uzgajan, obrađen, ispreden i otkan u Belorusiji. Belorusija je drugi najveći proizvođač lana u svetu, a treći po uzgoju dugovlaknastog lana namenjenog za predivo. Naš lan je ispreden i otkan od strane firme koja ima istorijsku tradiciju u proizvodnji čiste lanene tkanine vrhunskog kvaliteta. Lanena platna se iz Belorusije isporučuju najkraćim putem u našu radionicu u Beogradu.

Superiorni kvalitet tkanine

Laneno vlakno se dobija iz sredine biljke. Prirodno laneno vlakno je deblje od pamučnog vlakna. Čisto laneno platno ima uglavnom između 30 i 60 niti po cm² (što se smatra niskim za pamučnu tkaninu). Međutim, čak i sa nižim brojem niti, laneno platno nudi veći kvalitet i dugotrajnost. Lanena platna koja mi nudimo su oko 45 niti / cm².

Svež ili topli kontakt, prijatan u bilo kojoj sezoni

U hladnoj sezoni, lanena posteljina nudi topli dodir čak i u negrejanoj sobi. U toploj sezoni, ostaje sveža i prijatna. Lanena posteljina je idealna u bilo kojoj sezoni. Laneno platno u našoj posteljini je urađeno od finog prediva i koje mu daje mekani opip. Hipoalergijsko, daje osećaj pravog blagostanja. Njegova prozračna tekstura omogućava cirkulaciju vazduha, upija vlagu i brzo se suši. To je zdrav materijal koji će brzo postati deo Vašeg noćnog komfora.

Oprani lan : tkanina koja se vremenom poboljšava

Mi nudimo samo opranu lanenu posteljinu. Pri prvom pranju, koje mi uradimo, lanena posteljina se skupi za 6 do 7%. Zato prilikom krojenja i šivenja, uzimamo u obzir procenat skupljanja i planiramo da se posle pranja i sušenja dobije tačna konačna veličina. Osim toga, lanena posteljina se omekša tokom prvog pranja i postaje sve mekša sa uzastopnim pranjem. Dakle, isporučujemo posteljinu odgovarajuće veličine, koji se ne pomera, spremnu za upotrebu i koja postaje sve ugodnija tokom vremena. Ostaje, međutim, neuništiva, izuzetno otporna, bez deformisanja ili grudvičenja.

Posteljina od perkala

Posteljina od perkala, mekoća i svežina.
Posteljina od perkala, mekoća i svežina.

Perkal od 94 niti/cm²

Luksuzni izgled vredan velikih hotela.
Luksuzni izgled vredan velikih hotela.

Perkal je čvrsto tkani poplin od finog pediva. Perkalom se naziva otkano platno koje ima najmanje 80 niti / cm². Mi radimo sa platnom koje ima 94 niti / cm². To je visokokvalitetni perkal koji daje meku i svilenkastu tkaninu i veoma je izdržljiv. Ovo je kvalitet velikih hotela. Perkal daje svež i prijatan dodir sa neuporedivim komforom.

100% organski pamuk, platno sertifikovano GOTS

Sve je teže pronaći kvalitetnu posteljinu, još teže u organskom pamuku. Naša tkanina potiče isključivo iz GOTS sertifikovanog organskog pamuka.

Održavanje lako i dugotrajna posteljina

Posteljina se može prati u mašini na 60 ° C i može se sušiti u sušaču.