Jorgani od čiste runske vune

Jorgani od čiste runske vune

/ Jorgani od čiste runske vune

Jorgani od čiste runske vune omogućavaju telu da diše, temperatura tela ostaje stabilna, vlaga se evakuiše prirodno, komfor je neuporediv.

Jorgan od čiste runske vune Revolana.
Jorgan od čiste runske vune Revolana.

Mikroklima za vašu udobnost

Vuna je materijal koji diše. Reguliše vlagu kao i toplotu, dozvoljavajući i koži da diše. Vuneni jorgan stvara idealnu mikroklimu za telo. Zato se u vuni osećamo dobro. Za razliku od drugih materijala koji ne dišu, vuneni jorgan je udoban u širem opsegu temperature.

Vrhunska izolacija

Vuna je izolator. Vazduh zarobljen u vunenim vlaknima osigurava dobru izolaciju. Što je vuna valovitija i kovrdžavija, više akumulira vazduha i time bolje čuva toplotu. Vuna koju koristimo je posebno valovita i potiče sa brdskih ovaca. Izrada vunene vate za jorgane je veoma važna etapa u proizvodnji jorgana. Radimo sa dve sukcesivne vlačare gde na kraju procesa ostaju samo duga vlakna koja daju izuzetan kvalitet vunenoj vati.

Kvalitetno platno za vunu

Platno jorgana Revolana je realizovano od visoko kvalitetnog perkala, 100% organskog pamuka, sa 94 niti/cm². Ovaj materijal osigurava izdržljivost i dugotrajnost jorgana. Ovo gusto tkano platno osigurava takođe da vlakna vune ostanu u jorganu. Vlakna vune ne mogu proći kroz ovo tkanje. Konačno, iako tkanje sadrži veliki broj niti, platno je lagano, sa samo 145g/m². Ovo omogućava jorganu da bude lagan i da, u isto vreme, ponudi adekvatnu toplotu.

3 jorgana za 3 nivoa toplote

Linija proizvoda Revolana nudi 3 jorgana sa 3 težine vune.

3 jorgana Revolana.
3 jorgana Revolana.

Ninaja lagani jorgan : za leto i za grejanu sobu

Ninaja je lagani jorgan, urađen sa 200g vune po m². Veoma je ugodan za upotrebu pri temperaturi sobe većoj od 21°C, što će reći leti, ili zimi u spavaćim sobama koje se dobro greju ili imaju podno grejanje.

Indikativne temperature komfora.
Indikativne temperature komfora.

Hajla jorgan za sve sezone : za sobe umereno zagrejane

Hajla je jorgan srednje debljine, urađen sa 400g vune po m². Jorgan je savršen za temperaturni opseg 16 – 21°C, što je najčešće slučaj u spavaćim sobama u kućama ili stanovima koji su dobro izolovani i sa minimalnim grejanjem.

Maja jorgan za zimu : za sobe bez grejanja ili osobe koje su zimomorne

Maja je naš najtopliji jorgan sa 600g vune po m². Ovaj jorgan je izvanredan za spavanje u sobama koje se ne greju ili za spavanje pored otvorenog prozora. Takođe, jorgan će prijati i na većim temperaturama osobama koje su zimomorne.

Lični izbor

Indikacije komfora za svaki jorgan su indikativne. Svako može ove savete prilagoditi sebi. Neke osobe će više voleti tanji jorgan, čak i zimi. Druge će pak izabrati deblji jorgan, jer vole toplotu. Prednost vunenih jorgana je da regulišu vlažnost i temperaturu. Ne dozvoljavaju telu da se pregreje. Jorgani ostaju ugodni na velikom opsegu temperature.

O jorganima koji se spajaju

Neki proizvođači nude jorgane koji se spajaju i tako formiraju debeli jorgan. Mi ne nudimo ovakav sistem. Naš jorgan se sastoji od sloja vune između dva sloja platna. Ako spojimo dva jorgana, naći ćemo se sa 4 sloja platna. Kada dodamo jorgansku navlaku, imaćemo 6 slojeva platna. To predstavlja mnogo slojeva platna koji daju na težini, a ne daju značajan doprinos toploti jorgana. Time kompletno gubimo prednost koju pruža lakoća jorgana. Ako neki jorgan nije dovoljno topao u određenom periodu godine, bolje je dodati preko njega ćebe od vune. Na krevetu za dve osobe, prednost je u tome što se ćebe može dodati samo na strani osobe koja je zimomorna.

Zanatska proizvodnja vrhunskog kvaliteta

Svi jorgani Revolana su proizvedeni u našoj radionici u Beogradu. Vuna je odabrana i potiče isključivo od domaćih ovaca. Pranje i vlačanje vune se obavlja u partnerskim firmama sa kojima smo uspostavili odnose od poverenja. Posedujemo potpunu kontrolu nad proizvodima čak do konca koji se koristi za šivenje.

Proizvodnja jorgana Revolana u Beogradu.
Proizvodnja jorgana Revolana u Beogradu.