Grejne obloge od organskog semena lana

Grejne obloge od organskog semena lana

/ Grejne obloge od organskog semena lana

Grejne obloge od semena lana ublažavaju bol i nude izuzetnu udobnost prilikom upotrebe.

Biljka sa hiljadu svojstava

Lan je jednogodišnja biljka koja ima karakteristično plave cvetove. (foto kredit nickodoherty-Wikimédia)
Lan je jednogodišnja biljka koja ima karakteristično plave cvetove. (foto kredit nickodoherty-Wikimédia)

Grejne obloge od organskog semena lana iz linije proizvoda Revolana imaju pakovanje od semena lana i navlaku od 100% lanenog platna koja se može prati u mašini. Laneno seme potiče iz kultivisane lanene biljke. To je jedna od prvih biljnih vrsta, uzgajanih od strane čoveka, čiji tragovi datiraju unazad desetine hiljada godina.

Lan pripada porodici uljarica, biljki koje sadrže ulje. U lanenim oblogama, ovo ulje se nalazi u semenu lana koje akumulira toplotu ili hladnoću. Ulje od lanenog semena je poznato po svojim opuštajućim, umirujućim i analgetskim svojstvima. Za razliku od grejnih obloga napravljenim od drugih materijala, grejne obloge od lana imaju dvostruki efekat: toplotu s jedne strane (kao i sve druge grejne obloge) i izuzetna svojstva lanenog ulja sa druge strane. Grejne obloge od semena lana se koriste u fizioterapeutskim tretmanima kao pomagala pri lečenju.

Pošto su zrna lanenog semena mala, obloga je vrlo savitljiva i mekana. Obloga se uvek savršeno obavija oko dela tela na koji se primenjuje.

Organsko seme lana <strong>akumulira toplotu</strong> i  <strong>lagano je otpušta</strong> čime doprinosi <strong>komforu i ugodnosti</strong>. To je izvor toplote koji je <strong>prirodan</strong> i <strong> umirujući</strong>.
Organsko seme lana akumulira toplotu i lagano je otpušta čime doprinosi komforu i ugodnosti. To je izvor toplote koji je prirodan i umirujući.

Upotreba grejna ili hladna

Za ublažavanje bolova

Grejne obloge od organskog semena lana se koriste za ublažavanje bolova.

Zagrejane (termoterapija)

Grejne obloge smiruju i ublažavaju bol: reumatizam, lumbago, osteoartritis, tortikolis, bol u vratu, bol u zglobovima, bol u stomaku, prehlada, bronhitis, hladne ruke ili noge, za opuštanje, pomoć pri uspavljivanju. Takođe vrlo su efikasane kod bolnih menstruacija. U obloge je moguće dodati nekoliko kapi eteričnog ulja kako bi se povećao njihov efekat. Postoji mnogo izvora informacija o aromaterapiji i uvek možete tražiti savjete u organskoj prodavnici, apoteci ili kod naturopata.

Rashlađene (krioterapija)

Obloge od lana je moguće rashladiti više ili manje koristeći frižider ili zamrzivač. Nude rashlađivanje koje nije agresivno i koje je prilagodljivo. Koriste se za sve upalne probleme : tendinitis, uganuća, modrice ili za ublažavanje migrene.

Za jednostavan komfor

Toplina grejne obloge od lana je veoma prijatna, posebno za zagrevanje kreveta ili zagrevanje u zimskom periodu. Deca obožavaju toplinu lanene obloge, bez ikakvog rizika za njih, za razliku od termofora sa toplom vodom. Obloga im pomaže da se smire i da se lakše uspavaju. Za osobe koje imaju problema da zaspu zbog ledenih nogu, obloge od lana su od velike pomoći u podsticanju cirkulacije i zagrevanja hladnih ekstremiteta.

Leti, obloge od lana su veoma korisne za rashlađivanje ako ih jedostavno stavite u frižider da malo akumuliraju hladnoću.

Linija proizvoda Revolana

Nudimo liniju od 4 grejne obloge od organskog lana u 4 veličine sa velikom fleksibilnošću upotrebe. Svaka lanena obloga sadrži pakovanje sertifikovanog organskog semena lana u pamučnoj perkal tkanini, od 100% organskog pamuka, sertifikovanog GOTS. Takođe poseduje navlaku od 100% čistog lanenog platna, vrlo mekanu i ugodnu, koja se skida i može se prati u mašini.

Zadnji dodatak liniji proizvoda je pojas za leđa koji predstavlja najsofisticiraniju grejnu oblogu. Sašiven je od organskog pamuka sa punjenjem od vune i sadrži lanenu oblogu koja se može skinuti. Pojas ima elastične trake sa strane koje obezbeđuju perfektno prijanjanje pojasa uz oblik tela sa ili bez grejne obloge.

Vuneni pojas sa navlakom od organskog pamuka i lanenom oblogom.
Vuneni pojas sa navlakom od organskog pamuka i lanenom oblogom.
Grejne obloge od semena lana iz linije Revolana.
Grejne obloge od semena lana iz linije Revolana.
Ime modela Veličina Dimenzije Težina Pregrade Opis
Okovratnik L 72x15cm 1kg 5 Produženi format posebno prilagođen za grejanje vratnih pršljenova, vrata i ramena.
Velika XL 52x27cm 1,5kg 5 Najveća od naših lanenih obloga. Akumulira veliku količinu toplote i omogućava zagrevanje većih površina. Prilagođena je za grejanje leđa, stopala, ruku ili ramena.
Univerzalna M 42x24cm 1kg 4 Grejna obloga sa formatom za univerzalnu upotrebu. Ovo je model najpraktičniji za decu.
Mala S 30x15cm 0,6kg 3 Posebno preporučena za grejane organa (jetra, pankreas, žuč, bronhije, itd…) i za zglobove. Njena veličina kao i težina omogućavaju upotrebu od strane svih uzrasta.
Vuneni pojas i lanena obloga M M 70-90cmx22cm 0,9kg 9 Dizajnirana za leđa i lumbarni deo, ova grejna obloga se može koristiti čak i kada ste u pokretu.
Vuneni pojas i lanena obloga L L 90-120cmx22cm 1kg 10 Dizajnirana za leđa i lumbarni deo, ova grejna obloga se može koristiti čak i kada ste u pokretu.

Zagrevanje u električnoj rerni ili u mikrotalasnoj

Lanene obloge se zagrevaju zajedno sa navlakom direktno u električnoj pećnici na otprilike 80°C ~ 90°C oko 10mn ili više ako je potrebno. U mikrotalasnoj pećnici treba grejati oko 1mn30 na snazi od 750W. Posle nekoliko upotreba možete iz iskustva proceniti vreme koje je potrebno za grejanje obloge da bi dobili željenu toplotu. Ako je obloga previjena u pećnici zbog svoje veličine, potrebno je u toku zagrevanja okrenuti na drugu stranu da bi se toplota bolje rasporedila.

Lanene obloge se vrlo dobro zagrevaju u klasičnoj elekričnoj rerni (sa vratima zatvorenim tokom grejanja a koja su ovde otvorena zbog fotografisanja).
Lanene obloge se vrlo dobro zagrevaju u klasičnoj elekričnoj rerni (sa vratima zatvorenim tokom grejanja a koja su ovde otvorena zbog fotografisanja).

Hlađenje u frižideru ili zamrzivaču

Potrebno je staviti oblogu u hermetički zatvorenu vrećicu da se ne bi slučajno skvasila. Vreme potrebno za rashlađivanje zavisi od efekta koji želimo postići : 1h u zamrzivač ili 4h u friđideru zavisno od željene temperature.