Jastuci od vune i organskog lateksa

Jastuci od vune i organskog lateksa

/ Jastuci od vune i organskog lateksa

Jastuci od vune i lateksa kombinuju sve prednosti oba materijala.

Jastuci od vune i lateksa Revolana, sadrže homogenu mešavinu vune, u obliku malih perli, i pahuljica od prirodnog lateksa. Mešavina sadrži jednaku težinu vune i lateksa. Međutim, pošto je vuna obimnija za istu težinu, izgleda da jastuk sadrži više vune od lateksa. Količina mešavine se može podesiti zahvaljujući rajsferšlusu na jastuku.

Mešavina vunenih perli i pahuljica od prirodnog lateksa u jastucima Revolana.
Mešavina vunenih perli i pahuljica od prirodnog lateksa u jastucima Revolana.
GOTS logo

Navlaka jastuka je sašivena od visoko kvalitetnog perkala, 100% organskog pamuka, sa 94 niti/cm². Ovo platno obezbeđuje dugotrajnost i kvalitet jastuka.

Prednosti vune u jastuku

Bez znojenja i zagrevanja

Vuna je vlakno koje diše. U stanju je da apsorbuje vlagu do 30% svoje težine i da je razmeni sa okolnim vazduhom. Na taj način reguliše vlažnost glave i sprečava pregrevanje. Vuna omogućava zdrav san bez znojenja. Čak i u sred leta, vuneni jastuk ostaje savršeno ugodan. Ovo je posebno važno za decu i ljude kojima se glava jako znoji.

Zdravo vlakno

Vuna je zdravo prirodno vlakno koje ne stvara statički elektricitet. Suprotno ustaljenom verovanju, vuna je prirodno otporna na grinje. Zbog svog vlakna koje diše, vuna ostaje suva sredina, nepovoljna za njihov razvoj. Pored toga, vuna je blago abrazivna. Prirodno pomeranje i međusobno trenje vunenih vlakana uništava grinje. Stoga osobe sa alergijama na grinje mogu koristiti jastuke od vune i lateksa.

Vunene perle daju više volumena

Vunene perle su vazdušaste i ostaju nezavisne jedna od druge. Napravljene su od vlačane vune uz pomoć mehaničkog procesa koji ukršta vlakna u više pravaca. Vunene perle se lako i homogeno mešaju sa pahuljicama lateksa. Smeša se lako raspoređuje u jastuku.

Domaća vuna netretirana

Poreklom sa ovaca sa juga Srbije, koje se čuvaju na čistom vazduhu, vuna koju koristimo nije hemijski tretirana. Vuna se pere u istom području, sa puno pažnje i na ekološki način, koristeći izvorsku vodu. Posle pranja vuna ima neutralan miris.

Prednosti lateksa

Prilikom dužeg korišćenja u jastucima, vuna ima samo jedan nedostatak : pod težinom glave ima tendenciju sleganja. S druge strane, prirodni lateks je elastična supstanca sa vrlo visokom otpornošću. Kada se slegne pod težinom glave, uvek se vraća u svoj izvorni oblik. Kombinovan sa vunom, lateks sprečava vunu da se slegne i daje jastuku više elastičnosti i volumena. Lateks je takođe hipoalergijski i bakteriostatički materijal.

GOLS logo

Lateks 100% prirodan sa sertifikacijom GOLS

Naš lateks je sertifikovan GOLS (Global Organic Latex Standard), što je standard za organski lateks, kao što je GOTS za organski pamuk. Ovaj lateks je 100% prirodan, napravljen isključivo od mleka organskih stabala hevee (lat. Hevea brasiliensis) iz Indije ili iz Šri Lanke.

Prilagodljivi jastuci

Svi jastuci Revolana imaju rajsferšlus marke YKK, sertifikovan Oeko-Tex, koji omogućava otvaranje jastuka i lak pristup mešavini vune i lateksa. Zbog toga je lako prilagoditi količinu punjenja u jastuku. Nudimo i pakovanja mašavine ako je potrebno dopuniti jastuk.

Rajsferšlus YKK za pristup mešavini u jastuku.
Rajsferšlus YKK za pristup mešavini u jastuku.

Navlaka jastuka se može prati u mašini (prethodno izvaditi punjenje). Ovu priliku treba iskoristiti da se punjenje prozrači na vazduhu. Pri tome se vuna regeneriše.

3 komfora da bi bili sigurni da ćete naći svoj

Nudimo 3 jastuka u liniji proizvoda Revolana. Razlikuju se samo po količini mešavine u njima. Ako niste sigurni koji od modela uzeti, imajte na umu da je uvek moguće transformisati čvršći jastuk u mekšu verziju jednostavno izvadivši deo punjenja. I suprotno, moguće je dodati punjenje u ravni ili mekani jastuk i time ga pretvoriti u deblji i čvršći jastuk.

3 komfora jastuka u liniji proizvoda Revolana.
3 komfora jastuka u liniji proizvoda Revolana.

Model Belan : ravni

Izaberite Vaš komfor sa jastucima Revolana.
Izaberite Vaš komfor sa jastucima Revolana.

Ravni jastuk, malo napunjen, posebno odgovara osobama koje spavaju na stomaku i deci starijoj od 18 meseci. Za malu decu, moguće je izvaditi deo punjenja i napraviti jastuk još tanji, i, kako dete raste, dodavati nazad punjenje.
Dostupan samo u veličini 60×40 cm.

Model Ozren : mekani

Standardni jastuk koji odgovara najvećem broju spavača. To je dobro izbalansiran jastuk koji je lako stanjiti ili napraviti debljim.
Dostupan u veličinama 60×40 cm, 60×60 cm, 70×50 cm et 80×40 cm.

Model Orjen : čvrsti

Orjen je deblji jastuk koji je više napunjen da pruži čvršći komfor. Podesan je za osobe koje spavaju na bočnoj strani i imaju široka ramena. Kao i kod drugih jastuka, uvek je moguće podesiti ga na mekšu verziju uklanjanjem dela punjenja.
Dostupan u veličinama 60×40 cm, 60×60 cm, 70×50 cm et 80×40 cm.

Zaštitna jastučnica 100% organski pamuk

Nudimo zaštitne jastučnice od 100% organskog pamuka, koje preporučujemo u kombinaciji sa jastucima. Zaštitna jastučnica štiti jastuk od prljanja i povećava udobnost jastuka. Urađena je od trikotažnog, debelog i upijajućeg pamuka. Trikotaža čini da je zaštitna jastučnica prirodno rastegljiva i perfektno obavija jastuk.

Zaštitna jastučnica je koristan dodatak svakom jastuku.
Zaštitna jastučnica je koristan dodatak svakom jastuku.